Η Εφεύρεση Για Τα Άτομα Με Αλτζχάιμερ Που Φέρνει Επανάσταση

Pinterest

Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως “η επιδημία του 21ου αιώνα”. Είναι μία νόσος που αυξάνεται παράλληλα με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, και δεν είναι άλλη από το Αλτζχάιμερ.

Τι Είναι Το Αλτζχάιμερ

Η νόσος Αλτζχάιμερ (Alzheimer, από τον Γερμανό ψυχίατρο και νευροπαθολόγο Alois Alzheimer που την κατέγραψε για 1η φορά), είναι μια νόσος που εξελίσσεται προοδευτικά, καταστρέφοντας τη μνήμη και άλλες σημαντικές νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Στη νόσο Αλτζχάιμερ, τα εγκεφαλικά κύτταρα εκφυλίζονται και σταδιακά πεθαίνουν, προκαλώντας μια σταθερή μείωση στη μνήμη και διανοητική λειτουργία. Αποτελεί την πιο συχνή μορφή άνοιας. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου είναι η αύξηση της ηλικίας. Γι’αυτό και τα άτομα στα οποία εμφανίζεται είναι συνήθως άνω των 65 ετών.

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα της νόσου Αλτζχάιμερ είναι η διαταραχή της μνήμης. Αποτελεί σύμπτωμα που εξελίσσεται προοδευτικά. Στα πρώτα στάδια του Alzheimer επηρεάζεται σημαντικά η μορφή μνήμης που ονομάζεται επεισοδιακή. Χρησιμοποιούμε την επεισοδιακή μνήμη όταν, για παράδειγμα, ανακαλούμε συζητήσεις που έχουμε κάνει, πράγματα που μας συνέβησαν πρόσφατα ή τι φάγαμε το πρωί. Παρά το ότι η επεισοδιακή μνήμη έχει μία έκταση από λεπτά έως και χρόνια, οι μνήμες που χάνονται είναι οι πιο πρόσφατες. Στην πράξη, αυτό συνδυάζεται με επανάληψη των ίδιων ερωτήσεων.

Πατήστε Επόμενη για να δείτε περισσότερα.

Επόμενη
Μοιράσου

Comments are closed.