Οι Χρησιμότερες Συμβουλές για να Γυμναστείτε Σπίτι σας!

Pinterest

2. Ζέσταμα και αποθεραπεία

Το Α και το Ω σε μια προπόνηση είναι το καλό ζέσταμα και η αποθεραπεία στο τέλος της προπόνησης. Όση ώρα και αν κάνετε γυμναστική πρέπει πάντα να ξεκινάτε με ένα καλό ζέσταμα και να κλείνετε την προπόνηση με αποθεραπεία ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς στους μύες.

Για να ζεσταθούν όλοι οι μύες του σώματος κάντε κάποιες αερόβιες ασκήσεις όπως πηδηματάκια με ένα σχοινάκι, επιτόπιο τρέξιμο, jumping jacks. Συνεχίστε το ζέσταμα ανάλογα με τα σημεία του σώματος που θέλετε να γυμνάσετε. Αν για παράδειγμα θέλετε να γυμνάσετε τη μια μέρα μόνο πόδια μπορείτε κάνετε το εξής: βάλτε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Ρίξτε όλο το βάρος στο γόνατο και πιέστε το μπροστινό πόδι στο ύψος του γλουτιαίου. Ή μπορείτε να κάνετε επιτόπια καθίσματα για να ζεστάνετε τους τετρακέφαλους.

Για την σωστή αποθεραπεία ξαπλώστε στο πάτωμα, ακουμπήστε το κεφάλι σας στο ένα χέρι ενώ με το άλλο τραβήξτε προς τα πίσω το πόδι σας με λυγισμένο γόνατο. Καθίστε έτσι για 30 δεύτερα και κάντε το ίδιο στο άλλο πόδι.

Μια άλλη άσκηση είναι η εξής: σταθείτε όρθιοι μπροστά από την πλάτη μιας καρέκλας. Βάλτε τα χέρια στην καρέκλα και κά-ντε βήματα προς τα πίσω μέχρι να τεντωθούν τα χέρια και η σπονδυλική στήλη . Σκύψτε μέχρι η πλάτη σας να έρθει σε παράλληλη θέση με το πάτωμα και τεντώστε τα πόδια. Καθίστε σε αυτή την στάση για περίπου 1 λεπτό, παίρνοντας ταυτόχρονα βαθιές ανάσες.

Πάτησε Επόμενη για να μάθεις περισσότερα.

Προηγούμενη Επόμενη
Μοιράσου

Comments are closed.