9 Απλοί Τρόποι για να Ανακουφιστείς από το Άγχος

Pinterest

Το άγχος είναι ένα συναίσθημα, μια αντίδραση του οργανισμού σε μια κατάσταση που του δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα. Εκδηλώνεται συνήθως με φόβο, ανησυχία, ένταση και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων συνοδεύεται από σωματικά συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο, ταχυπαλμία, αϋπνία, πεπτικές διαταραχές δύσπνοια κ.α.. Ταυτόχρονα με τα σωματικά συμπτώματα η εκδήλωση του άγχους επηρεάζει τη σκέψη μας και κατά συνέπεια την συμπεριφορά μας.

Το άγχος είναι ένας μηχανισμός ασφαλείας του οργανισμού μας σε καταστάσεις «κινδύνου» (κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά). Και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλές καταστάσεις που μας δημιουργούν άγχος. Πίεση στη δουλειά, πολλές ώρες εργασίας, οικονομικά προβλήματα, ανεργία και πάει λέγοντας. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που αγχώνονται με την πρώτη δυσκολία που θα τους τύχει και πανικοβάλλονται αμέσως, εκείνοι που αφήνουν το άγχος να συσσωρεύεται και τελικά τους εμφανίζονται αρκετές σωματικές και ψυχικές διαταραχές και τέλος είναι και εκείνοι οι «ευτυχισμένοι άνθρωποι» που είτε δεν αγχώνονται για τίποτα είτε έχουν βρει τους τρόπους να διαχειρίζονται το άγχος τους. Δυστυχώς όμως είναι λίγοι!

Εάν και εσύ ανήκεις (δυστυχώς θα λέγαμε) σε μια από τις δυο πρώτες κατηγορίες και σε καταβάλλει συνεχώς το άγχος, τότε ήρθε η ώρα να διαβάσεις αυτό το άρθρο. Έχουμε συλλέξει ορισμένους τρόπους για να διαχειρίζεσαι το άγχος σου και να μην το αφήνεις να σε καταβάλλει. Είναι αρκετά εύκολοι, πρακτικοί και ανέξοδοι! Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν στους τρόπους για να ανακουφιστείς από το άγχος!

Πατήστε Επόμενη για να δείτε περισσότερα.

Επόμενη
Μοιράσου

Comments are closed.