8 Τροφές που Πρέπει να Καταναλώνεις πριν Κοιμηθείς

Pinterest

Σας έχει τύχει ποτέ να είστε κουρασμένοι, να ξαπλώνετε στο κρεβάτι και να μην μπορείτε να κοιμηθείτε; Ή να ξυπνάτε μέσα στη νύχτα και να μην μπορείτε να ξανακοιμηθείτε; Σίγουρα ναι! Στους περισσότερους συμβαίνει! Μελέτες έχουν δείξει ότι ένας στους τέσσερεις υποφέρουν από αϋπνίες. Και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Το άγχος είναι από τους κύριους λόγους που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου. Επίσης ρόλο παίζουν οι κλιματολογικές αλλαγές, τα νεύρα και η ανησυχία για τα προσωπικά σας προβλήματα αλλά και η διατροφή.

Δεν σας έλεγαν όταν ήσασταν παιδιά «Μη φας πολύ το βράδυ γιατί δεν θα μπορείς να κοιμηθείς»; Και όντως ισχύει. Και αποτελεί έναν βασικό κανόνα για να μην υποφέρουμε από αϋπνίες. Ένας άλλος βασικός κανόνας που παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου μας είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου. Επίσης το αλκοόλ, η σοκολάτα, τα επεξεργασμένα σνακ, τα καυτερά φαγητά είναι μερικά από αυτά που καλό θα ήταν να μην τα καταναλώνετε πριν κοιμηθείτε, αν θέλετε να έχετε έναν ήρεμο ύπνο.

Τι πρέπει όμως να καταναλώνουμε πριν κοιμηθούμε; Σας βρήκαμε μερικές από τις τροφές που είναι ιδανικές να τις καταναλώνετε πριν πέσετε στο κρεβάτι, καθώς περιέχουν ουσίες που βοηθούν να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε. Τι λέτε; Είστε έτοιμοι να τις ανακαλύψετε;

Πατήστε Επόμενη για να διαβάσετε περισσότερα.

Επόμενη
Μοιράσου

Comments are closed.