7 Συμβουλές για Πανέμορφα, Λαμπερά Γκρίζα Μαλλιά

Pinterest

Πόσες από εμάς δεν προσπαθούμε να καλύψουμε τις άσπρες τρίχες που εμφανίζονται στα μαλλιά μας; Η πλειοψηφία! Αν και στους άντρες θεωρούνται γοητεία να τα γκρίζα μαλλιά που εμφανίζονται, για τις γυναίκες δεν θα λέγαμε ότι ισχύει το ίδιο. Οι γυναίκες με την εμφάνιση της πρώτης λευκής τρίχας αρχίζουν να πανικοβάλλονται και να πέφτουν ψυχολογικά. Τρέχουν στο κομμωτήριο ζητώντας να τις εξαφανίσουν. Είτε τα βάφουν στο φυσικό τους χρώμα, είτε επιλέγουν άλλους τόνους είτε κάνουν ανταύγειες.

Γιατί όμως γκριζάρουν τα μαλλιά; Είναι μια φυσιολογική διαδικασία η οποία ξεκινάει κατά μέσο όρο από τα 35 και μετά. Οι τρίχες περιέχουν μελανοκύτταρα που παράγουν μελανίνη και χρωματίζουν την τρίχα. Όσο μεγαλώνουμε όμως σταματούν σιγά σιγά να παράγουν με αποτέλεσμα να αποχρωματίζεται η τρίχα και να μένει λευκή. Σημαντικό ρόλο στο πότε θα αρχίσουμε να «γκριζάρουμε» παίζει και τρόπος ζωής μας. Το άγχος μπορεί να συμβάλλει στην πρόωρη εμφάνιση λευκών τριχών, όπως επίσης το κάπνισμα, η κακή διατροφή, τα προϊόντα περιποίησης και styling που χρησιμοποιούμε, ο ήλιος, το DNA.

Βέβαια πολλές γυναίκες, διάσημες και μη, αφήνουν τα μαλλιά τους να γκριζάρουν φυσικά, και έχει γίνει η τάση των τελευταίων χρόνων. Αποφάσισες λοιπόν και εσύ ακολουθήσεις αυτή την τάση και να τα αφήσεις να γκριζάρουν: Για να φτάσεις στο σημείο όπου όλα τα μαλλιά θα έχουν γίνει γκρίζα θα περάσει αρκετό διάστημα στο οποίο θα πρέπει να βρεις τρόπους να τα καμουφλάρεις. Όταν όμως πετύχεις τον στόχο σου να είσαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Πρέπει να γνωρίζεις όμως ότι για να φαίνονται τέλεια και λαμπερά τα γκρίζα σου μαλλιά θα πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα.

Εμείς λοιπόν, βρήκαμε τι χρειάζεται να κάνεις για να έχεις πάντα υπέροχα, λαμπερά γκρίζα μαλλιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στους τρόπους που θα σε κάνουν να δείχνεις πάντα υπέροχη!

Πάτησε Επόμενη για να μάθεις περισσότερα.

Επόμενη
Μοιράσου

Comments are closed.