7 Φυσικές Θεραπείες για την Ακμή

Pinterest

Η ακμή είναι μια ενοχλητική ασθένεια, ένα δερματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως τα παιδιά στην εφηβεία. Όμως σε αρκετές περιπτώσεις ταλαιπωρεί και μεγαλύτερες ηλικίες. Συνήθως ακμή εμφανίζουν άτομα με λιπαρή επιδερμίδα, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί τον κανόνα. Τα άτομα που πάσχουν από ακμή εμφανίζουν στην επιδερμίδα του προσώπου (και όχι μόνο) κοκκινίλες, μαύρα στίγματα, σπυράκια ή ακόμα και κύστες.

Η ακμή μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στην εφηβεία. Όταν όμως πρόκειται για άτομα μεγαλύτερης ηλικίες οι λόγοι εμφάνισης της ακμής είναι άλλοι. Μπορεί να οφείλεται σε έντονο στρες, σε κακό καθαρισμό του προσώπου, σε χρήση ακατάλληλων καλλυντικών, από λήψη ορισμένων φαρμάκων, αλλά και από κακή διατροφή. Για παράδειγμα η κατανάλωση ζάχαρης βοηθάει στην εμφάνιση και επιδείνωση της ακμής. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης ημερησίως αυξάνει τις ορμόνες στο σώμα που διεγείρουν την παραγωγή σμήγματος και φράζουν τους πόρους.

Εάν υποφέρεις από ακμή θα πρέπει:

  • Να μην πειράζεις τα σπυράκια γιατί έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα μολύνεις και να δημιουργήσεις μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά και επιπλέον να μολύνεις και το υπόλοιπο δέρμα.
  • Να χρησιμοποιείς προϊόντα και καλλυντικά κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας σου για να αποφύγεις έξαρση της ακμής.
  • Να μειώσεις την κατανάλωση τροφών που περιέχουν ζάχαρη.
  • Και εννοείται να επισκεφτείς έναν δερματολόγο.

Όμως, μην ανησυχείς! Υπάρχουν πάρα πολύ τρόποι αντιμετώπισης της ακμής, τόσο φαρμακευτικοί όσο και φυσικοί. Εδώ λοιπόν θα δούμε μερικές φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της ακμής με προϊόντα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και κοστίζουν πολύ λίγο! Τι λέτε; Πάμε να τα δούμε ένα ένα;

Πάτησε Επόμενη για να μάθεις περισσότερα.

Επόμενη
Μοιράσου

Comments are closed.