5+1 Αλήθειες που δεν γνωρίζατε για τις Γάτες

Pinterest

Η γάτα είναι ένα ζώο που έχει εξημερωθεί και ζει μαζί με τον άνθρωπο από το 3.600 π.Χ. Μάλιστα οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι τις θεωρούσαν ιερά ζώα, τις λάτρευαν και τις τιμούσαν. Όταν μια γάτα πέθαινε οι ιδιοκτήτες της ξύριζαν τα φρύδια τους σε ένδειξη πένθους. Τα χρόνια όμως πέρασαν και μπορεί πια να μην ξυρίζουμε τα φρύδια μας, όμως η γάτα εξακολουθεί να έχει θέση στη ζωή μας. Στον κόσμο υπάρχουν πάνω από 500.000.000 γάτες – κατοικίδια από 40 διαφορετικά είδη.

Τι κάνει όμως μια γάτα ξεχωριστό κατοικίδιο; Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά και ικανότητες που έχουν οι γάτες που ακόμα και όσοι έχουν γάτα δεν τα γνωρίζουν όλα. Όπως για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι όταν μια γάτα τρίβεται στο πόδι κάποιου δεν το κάνει μόνο για να δείξει ότι είναι φιλική αλλά ταυτόχρονα μαρκάρει και την περιοχή της μέσω της όσφρησης; Ή ακόμα ότι οι γάτες έχουν μοναδικό αποτύπωμα στη μύτη; Κάθε γάτα έχει διαφορετικό σχήμα και χρώμα στη μύτη που είναι μοναδικό και διαφορετικό για κάθε γάτα. Σε αυτό που θα συμφωνήσουμε όλοι είναι ότι οι γάτες είναι πολύ έξυπνες και παιχνιδιάρικες.

Βρήκαμε λοιπόν, κάποια χαρακτηριστικά και ικανότητες για να μάθετε καλύτερα τη γάτα σας και όσοι δεν έχετε ίσως πεισθείτε να αποκτήσετε μια. Σίγουρα όμως θα δείτε τις γάτες με άλλο μάτι. Πάμε λοιπόν να μάθουμε τι κάνει τις γάτες τόσο μοναδικά και αξιαγάπητα ζώα;

Πάτησε Επόμενη για να μάθεις περισσότερα.

Επόμενη
Μοιράσου

Comments are closed.